A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Obvestilo družinskim članom in stanovalcem

2023-01-31T14:42:36+01:00

Dragi družinski člani naših stanovalcev,

V Sloveniji je zopet razglašena epidemija. Pozitivni rezultati dnevnih testiranj na nivoju cele države se zvišujejo zato bodo naslednji tedni, po napovedi zdravstvene stroke, izjemno zahtevni za vse. Velik del odgovornosti nosimo tudi sami, s svojim odgovornim vsakodnevnim vedenjem in upoštevanjem navodil stroke, v delovnem in privatnem okolju. Tega se v SeneCuri dobro zavedamo, zato od začetka vlagamo veliko truda v izobraževanje zaposlenih na tem področju, ter delimo vse informacije tudi z vami. Na osnovi dosedanjih izkušenj smo razvili interne smernice, ki nam omogočajo hitro in lažjo presojo in sprejemanje potrebnih ukrepov.

Kljub temu, pa smo se v 2 naših hišah že soočili z okužbo. Temu se je vsak dan, težje izogniti.

Hvala vsem, ki ste nas do sedaj podpirali in verjeli v naše odločitve. Zaradi težke situacije v okolju, smo se odločili, da do nadaljnega zapremo hiše za obiske in izhode stanovalcev izven območja Doma. Takot kot vedno, se bomo individualno prilagodili in vam v posebnih razmerah omogočili obiske, ob upoštevanju zaščitnih ukrepov hiše. Žal je visoka starost daleč največji faktor tveganja za težki potek obolenja s COVID-19.

Tako kot v prvem valu, vam bomo z osebjem omogočali vzdrževanje stikov z vašimi družinskimi člani, preko telefonske povezave, preko video klicev. Dogajanje v hišah bomo delili z njimi tudi preko FB profila in spletnih straneh posameznih hiš. Obrnite se na socialno službo za nadaljne informacije.

V jesenskem času je zlasti potrebno poudariti še nekaj pomembnih dejavnikov:

V primeru znakov prehlada, se posvetujte z osebjem in izbranim zdravnikom

Če boste čutili znake prehlada – tudi če gre »samo« za nahod, praskanje po grlu, slabše splošno počutje, ne prihajajte na obisk vašim najdražjim. S tem jih boste najbolje zaščitili.

Cepljenje proti sezonski gripi

Trenutni odziv stanovalcev je slab. Prosim razmislite o posledicah združitve obeh obolenj tako z zdravstvenega, kot z organizacijskega vidika. Cepivo je za stanovalce brezplačno, cepljenje bo organizirano v hiši.

V SeneCuri smo zagotovili brezplačno cepljenje tudi za naše zaposlene, z namenom zaščite vseh.

Uporaba osebne varovalne opreme

Vodstvo hiš skupaj s centralo dnevno spremlja količino zaščitne varovalne opreme in trenutno je imamo dovolj. Pomembno je, da jo uporabljate tudi vi pravilno (uporaba mask čez usta in nos), redno in pravilno umivanje in razkuževanje rok, primerna distanca.

V naslednjem tednu bomo preiskusili tudi nove screening teste za zaposlene za hitrejšo prepoznavnost morebitne okužbe.

Imamo veliko izkušenj iz različnih hiš in držav, zato imamo veliko informacij, kar nas dela močnejše.

V primeru vseh vprašanj, dvomov, skrbi, se lahko vedno obrnete na vodstvo hiš.

Hvala vsem za podporo in prizadevanja, da skupaj premagamo to oviro.

Ostanimo zdravi!

Regionalna direktorica za Slovenijo
mag. Sanda M. Gavranovič

Skip to content