A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

O nas2022-10-26T10:31:41+02:00

O SeneCuri Maribor

SeneCura Maribor je sprejel prvo stanovalko 4. aprila 2002. Zaposleni radi povemo, da ima naš dom že tradicijo delovanja.
SeneCura Maribor je zasebni socialno varstveni zavod in ima pridobljeno koncesijo za izvajanje institucionalnega varstva oseb starejših od 65 let.

Zgrajen je v mirnem mestnem predelu Maribora – Pobrežje, umeščen je med naselje stanovanjskih hiš. Blizu je mesto in hitra cesta, kar je pomembno tudi za obiskovalce . Urejeno, mirno okolje z zelenimi površinami nudi možnosti za prijetno bivanje v enoposteljnih, dvoposteljnih sobah in nadstandardnih garsonjerah. Dom nudi namestitev, oskrbo in zdravstveno nego 166 stanovalcem.

Imamo 35 enoposteljnih, 56 dvoposteljnih sob, v nadstandardnem bivalnem delu 1 enoposteljno garsonjero in 9 dvoposteljnih garsonjer, ki imajo tudi kuhinjski del in kopalnico. Sobe so funkcionalno opremljene, prilagojene potrebam starejših. Postelje za oskrbo težko pomičnih in nepomičnih stanovalcev so električne negovalne postelje z možnostjo prilagajanja višine ležišča in naklona vzglavja.
Sanitarije in kopalnice so glede na potrebe stanovalca opremljene z oprijemali.

V vsakem nadstropju je tudi dnevni prostor, kjer se stanovalci družijo, gledajo televizijo, igrajo družabne igre, berejo. Dnevni prostori imajo tudi priročno kuhinjo, kjer si lahko stanovalci sami pripravijo napitke in manjše obroke.

“Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence.”
(Tone Pavček)

Tatjana Ribič, direktorica SeneCura Maribor

Prenesi publikacije

Galerija

Skip to content