A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

NOVO VODSTVO V SENECURA MARIBOR

2022-12-20T13:38:01+01:00

Spoštovani!

Seznanjamo vas, da vodenje SeneCura, Dom starejših občanov Maribor, d.o.o., s 1. 9. 2020 prevzema mag. Tatjana Ribič, ki je 19 let vodila hišo kot Strokovna direktorica in direktorica zdravstvene nege.

Ribičeva bo v tej vlogi nadomestila sedanjega direktorja Roberta Žvižaja, ki je sprejel novi delovni izziv, znotraj skupine Senecura, in sicer kot Vodja razvoja SeneCura Slovenija.

Tatjana Ribič  je svojo poklicno pot začela v UKC Mariboru na porodnem oddelku, potem pa jo je pot zanesla v delo s starejšimi, kjer je kot glavna medicinska sestra v Domu Danice Vogrinec v Mariboru, začela novo poglavje svoje poklicne kariere. Leta 2001 je kot strokovna direktorica sodelovala pri prvih vselitvah v takratni Sončni dom v Mariboru. Svoje znanje in izkušnje na področju skrbi za starejše pri svojem vsakodnevnem delu potrjuje  kot izjemno kompetentna, strokovna in  empatična oseba.

Vrsto let tudi predava na Univerzi v Mariboru, na Fakulteti za zdravstvene vede Maribor. Kot  aktivna članica Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v socialno varstvenih zavodih, ki deluje pri Zbornici ZN, je bila dva mandata članica Zdravstvenega sveta pri Ministrstvu za zdravje. Vseh 18 let je bila aktivna tudi v Aktivu vodij služb zdravstvene nege in oskrbe, ki deluje pri Skupnosti socialnih zavodov Slovenije

Njeno delo je prepoznano tudi na širšem področju, za kar je prejela tudi srebrni znak pri Zbornici zdravstvene in babiške nege – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Vem, da so pri strokovnem  delu dragoceni ljudje in medsebojni odnosi. Vsak od nas zmore nekaj, skupaj zmoremo vse. Pomembno je, da na razvojni strokovni  poti  ostanemo blizu ljudem in blizu drug drugemu. Na svoji sem srečala ljudi od katerih sem se veliko naučila in zavedam se te velike danosti. V življenju me vodijo vrednote kot so  spoštovanje, ljubezen pogum in hvaležnost, ki sem jih spoznala najprej  v družini  in jih nato 28 let bogatila in utrjevala pri delu s starejšimi. Zato  vem, da, tako kot je med drugim zapisal Tone Pavček v eni svojih pesmi: Na svetu si, da sam si sonce,“  je ob imenovanju za direktorico povedala Tatjana Ribič.

Tatjani želimo veliko uspeha, motivacije in dobre volje na novi poslovni poti!

Regionalna direktorica za Slovenijo

Mag. Sanda M. Gavranovič

Skip to content